Referat fra årsmødet 2013

Af Stig Andersson, Sydsjælland & Lolland Falsters Politi

Tirsdag 28. maj mødtes 16 medlemmer af foreningen til årsmøde på hotel Mosegård i Fåborg på en i starten fin sommerdag med let regn.

Alle blev fint indkvarteret i enkelt værelser, nogen med fælles toilet/bad, men alle indkvarteret i værelserne på gården.
Der blev inden starten på årsmødet budt på brunch til alle.

Herefter var der et fantastisk godt og flot foredrag af Rasmus Krat, der egenhændigt i 2008 rejste til Somalia for at interviewe pirater. Han medbragte effektfulde PowerPoints, ligesom han viste 15 min. fra en dokumentar han havde optaget og solgt til DR.
I forbindelse med rejsen, som Rasmus havde betalt af egen lomme, fortalte han bla. at han måtte hyre 8 vagter til beskyttelse.
Flemming Bech fra det internationale afsnit i personaleafdelingen var næste taler og han orienterede om de igangværende missioner, samt at der er afsat 28,5 mill. til aflønning, hvilket pt. er en indikation på at missionerne ikke bliver større, endvidere fortalte Flemming stillingerne i de fremtidige missioner primært ville blive besat af politifolk med lederuddannelse. I fremtiden ville man afholde MUS samtale med kontingentlederne inden de afrejste fra missionsområdet for at sikre kollegaen bedre ved hjemkomsten. Derudover oplyste Flemming at man udsender politier enkeltvis til korte missioner, eksempelvis Merete til Afrika, ligesom fremtidige missioner bla. kan blive Afrika ( Sudan og Somalia) og en mulig grænsemission i Libyen.
Politiforbundet var i år ikke repræsenteret p.g.a. kongres i Ålborg på samme dato.

Den afgående formand takkede foredragsholderne for deres indslag og uddelte vin til Flemming Bech som tak.
Forsamlingen havde herefter ca. 1 time, der blev benyttet til at indtage øl og vand, samt smuksering for dem der havde behov inden festmiddagen skulle starte.

Præcis klokken 1900 indtog alle som en deres respektive siddepladser i spisestuen, hvor et overdådigt festmåltid blev serveret med politifolks ynglings drik ad libitum, som igen blev gentaget resten af aftenen med tilhørende løgn- og røverhistorier.
Næsten alle passede deres sengetid og var således rimeligt friske til næste morgen.

Jeg vil hermed afrunde og sige pænt tak for et meget hyggeligt arrangement med godt selskab og med håbet om at vi bliver flere til afslutningen, muligvis hvis mødedagene bliver flyttet til torsdag fredag.

Vi ses igen om et lille års tid.