Referat fra årsmødet 2014

Af Stig Andersson, Sydsjælland & Lolland Falsters Politi

Torsdag 8. maj mødtes 19 medlemmer af foreningen til årsmøde på hotel Fangel i Odense på en let regnfuld dag.

Alle blev fint indkvarteret i enkelt værelser, meget fine værelser og efterflg. blev årsmødet afholdt i et velegnet lokale.
Der blev inden starten på årsmødet budt på brunch til alle.

Herefter var der et fantastisk godt og flot foredrag af Oberst Anders Rex, jægerpilot, der i en medrivende fortælling bragte os ind i et nærmest ukendt univers lige fra GPS – til laser bomber i bla. Libyen ligesom vi blev forevist tilhørende film sekvenser, hvor vi med selvsyn kunne se med hvilken præcision bomberne ramte med.

Politiforbundet var i år repræsenteret ved Claus Redder Madsen. Han fortalte vedr. internationale udsendelser, psykiske skader ved hjemkomst, at der var blevet konstateret flere tilfælde af PTSD. I relation til dette var der blevet oprettet et akut beredskab med flg. medspillere: Dansk politiforbund + Rigspolitiet + Psykologtjenesten. Man har således iværksat resultatet af et projekt, således at der vil være kontrol og opfølgning ( før, under og efter) udsendelse i international tjeneste. Glædeligt at Dansk Politiforbund er på banen.

Flemming Bech fra det internationale afsnit i personaleafdelingen, som nu er underlagt NEC var næste taler og han orienterede om de fremtidige procedurer i forbindelse med stillingsansættelser til internationale missioner. Således er der sket en skærpelse i forbindelse med optagelses prøverne, hvor der i forbindelse med prøven bliver afholdt en samtale, psykologisk test ved en psykolog. Flemming kunne endvidere til skræk og advarsel fortælle at professor Jan Schubert ikke var helt væk fra systemet, idet han havde oprettet et firma, som i dag varetog engelsk prøverne ved Politiet.

Fremtidens udsendelser vil primært være for kollegaer med specielle kompetencer, ligesom der vil være trænerprøver. Flemming oplyste at der pt. var kollegaer i Afganistan, samt i div. provinser i Europa og Africa.
Formanden takkede foredragsholderne for deres indslag og uddelte vin til Flemming Bech og Claus Redder Madsen, som tak for deres tilstedeværelse og oplysende foredrag .

Forsamlingen havde herefter ca. 40min., tiden var skredet lidt, der blev benyttet til at indtage øl og vand fra bagagerummet (i tørvejr), samt smuksering og habit for dem der havde behov inden festmiddagen skulle starte.
Præcis klokken 1900 blev vi bænket i et dertil egnet lokale, hvor et dejligt festmåltid bestående af en 3 retters meny, blomkålssuppe med ristet løgringe, entrecote m. kartoffler og brun sovs, samt is til dessert. Der blev serveret henholdsvis hvid og rødvin til maden, med efterflg. kaffe og cognac og øl ad libitum.

Festlighederne fortsatte frem til ca. kl. 0100, hvor kromutter proglamerede at nu skulle vi i seng, hvilket naturligvis blev efterkommet, dette var naturligvis medvirkende årsag til at alle næste morgen var forholdsvis friske.
Jeg vil hermed afrunde og sige pænt tak for et meget hyggeligt arrangement, gode foredrag, spændende løgnhistorier og ikke mindst godt selskab. Jeg håber naturligvis at tilmeldingen eskalerer til næste år.

Vi ses igen om et lille års tid.